Privatlån

För tillfället är det inte möjligt att ansöka om lån hos Instabank. Om du är lånekund hos oss kan du när som helst logga in på internetbanken där du hittar all information om ditt lån.

Ett privatlån för en flexibel vardag

Har du råkat ut för oförutsedda kostnader som påverkar din privatekonomi? Det finns flera anledningar till varför pengarna plötsligt inte räcker till och oavsett vad som drabbat dig, kan ett privatlån från Instabank vara rätt alternativ för att lösa det. 

Ett privatlån ger dig kontroll över din ekonomi och större flexibilitet i vardagen, samtidigt som du i lugn och ro tar hand om situationen.

Ett privatlån är ett bra sätt att få stabilitet när den vanliga inkomsten plötsligt inte täcker alla utgifter. Ibland går saker inte som det är tänkt, kanske behöver bilen akut service och badrummet måste renoveras efter en vattenskada. Eller så kanske du har många lån och krediter, med olika räntor och avgifter, som hela tiden växer till ett enda stort skuldberg.

Instabank erbjuder privatlån utan säkerhet, så du har möjlighet att genomföra dina projekt eller samla ihop lån och krediter, för att ta kontroll över ekonomin, på det sätt som passar dig.

Det finns många fördelar med ett privatlån från Instabank

Skräddarsydda privatlån

Vi vet att alla livssituationer inte ser likadana ut, och därför erbjuder vi olika typer av privatlån, så att du kan hitta det som passar bäst för dig och din ekonomi.

Vissa behöver ta ett mindre lån för att ta hand om en snabb utgift och kan sedan betala tillbaka lånet redan kommande månad, medan andra är i behov av ett större privatlån, för att lösa flera andra skulder och krediter.

Vi skräddarsyr våra lån på bästa möjliga sätt, vilket ger förtroende och trygghet till våra kunder.

Ansök om lån online

Att ansöka om ett lån ska vara enkelt och smidigt, och därför har vi valt att ha hela vår ansökningsprocess online.

Fyll i dina uppgifter här på sidan och skicka iväg din ansökan för granskning, så får du direkt svar på ifall du blivit beviljad ditt önskade lånebelopp. Inga finstilta papper att läsa igenom och posta, med Instabank sker alla processer och överföringar digitalt, och givetvis är allt krypterat, för din säkerhet.

Flexibla avbetalningstider

Livet är dynamiskt, och därför behöver vi som långivare vara flexibla. Du som har ett privatlån hos oss kan återbetala lånet i det tempo som passar dig bäst.

Vi har alla tuffa ekonomiska perioder i livet, och då kan det vara skönt att veta att du har möjlighet att välja precis vilken avbetalningstid du själv vill. Och skulle det se ljusare ut framöver, har du givetvis möjlighet att göra fler avbetalningar än planerat.

Betala bara ränta för beloppet

Vi tycker att det är onödigt att betala höga räntor för pengar du kanske inte behöver. Med ett privatlån hos oss på Instabank betalar du därför bara ränta för det belopp du har utnyttjat. Det ger en trygghet till dig som kund eftersom du hela tiden har full koll på vilken ränta du kommer betala och när den ska betalas.

Vi erbjuder några av de bästa lånevillkoren på marknaden

Ett privatlån ska inte kännas jobbigt, utan snarare som en hjälpande hand vid en knepig situation. Vi erbjuder bland de bästa lånevillkoren på marknaden, med fokus på flexibilitet och skräddarsydda lösningar för varje kunds personliga ekonomi. Läs mer om våra villkor här, och skicka in din ansökan redan idag, ingenting är bindande.

Vi finns tillgängliga för dig

Vår ansökningsprocess är enkel att genomföra och avbetalningen löper vidare så som du önskat varje månad. Men, om du upplever problem med tjänsten, har frågor om ditt privatlån eller vill ha hjälp med andra saker, finns vi tillgängliga på telefon och e-post. Hör av dig direkt så hjälper vi dig.

Tre saker du bör tänka på innan du upprättar ett privatlån

1) Vilket typ av lån är bäst för mig och min situation?

Vad ska du använda lånet till? Ska du finansiera ett hemmaprojekt och inte har möjlighet att låna med säkerhet, kan ett flexibelt privatlån vara ett bra alternativt för dig. Om du vill ha en bättre översikt över din ekonomi, och förmånligare villkor, kan det vara smart att samla alla dina mindre lån.

Om du inte är helt säker på hur din ekonomi kommer se ut framöver, kan en flexibel avbetalningsplan vara något för dig. Andra har kanske mer stabilitet, och föredrar att betala samma belopp varje månad.

2) Vilken ränta och återbetalningstid får jag?

Vi bedömer räntan utifrån din ekonomiska situation och vilken återbetalningstid du väljer, och vi gör alltid vårt bästa för att skräddarsy varje lån utefter varje enskild individ. När du ansöker om ett privatlån hos Instabank får du ett låneerbjudande som är anpassat efter dig och dina behov, och den nominella räntan vi erbjuder ligger från 5,59 upp till 23,79 %.

3) Hur snabbt får jag svar på min låneansökan?

Instabank är en digital bank, vilket gör det snabbt och enkelt att ansöka om lån hos oss. Jämfört med traditionella banker som ofta kan upplevas som motstridiga, tror vi att den bästa kundupplevelsen skapas genom snabb och enkel behandling, med personlig uppföljning vid behov.

Ansökningarna behandlas kontinuerligt och de flesta får svar omedelbart, med utbetalning inom ett dygn.

Ansök idag och få ditt erbjudande direkt, utan att binda dig till något.

Allt du behöver veta om privatlån från Instabank

Hos oss kan du ansöka om privatlån utan säkerhet, vilket innebär att vi inte pantsätter ett fordon, bostad eller något annat av värde, för att bevilja dig ett lån. Ett privatlån utan säkerhet betalas i regel ut snabbare än andra lån, men i vissa fall kan räntan vara något högre, eftersom lån utan säkerhet utgör en större risk för långivaren.

Vi på Instabank har två olika typer av privatlån, där det ena erbjuder mer flexibilitet. Vi har en nominell ränta från 6,49 % till 21,99 % och en aviseringsavgift på kr 25/månad, uppläggningsavgift från kr 599 till kr 1 999. Här kan du läsa mer om våra två olika lån.

Privatlån

  • Låna mellan 10 000 – 600 000 kr
  • Betala ett fast belopp varje månad
  • Välj en återbetalningstid mellan 3 – 15 år

Privatlån – Flexibelt

  • Låna mellan 10 000 – 600 000 kr
  • Betala ett önskat belopp varje månad, utifrån vad som passar dig
  • Din återbetalningstid är flexibel, tills dess att du betalat av lånet

För att kunna ansöka om ett privatlån från Instabank behöver du som kund uppfylla några kriterier:

  • Du måste ha fyllt 23 år.
  • Du har inga betalningsanmärkningar.
  • Du har en bruttoinkomst som överstiger 150 000 kr om året.
  • Du måste ha ett svenskt personnummer och vara folkbokförd i Sverige.

Här kan du se ett räkneexempel på hur din avbetalning skulle kunna se ut med ett privatlån hos Instabank:

Lån 100 000 kr, återbetalningstid 10 år, nominell rörlig ränta 9,89 %, effektiv ränta 11,01 %, kostnad 1 343 kr/mån (120 ggr). Att återbetala: 161 159 kr, inkl. alla avgifter.

Kom ihåg låneskyddet

Vi rekommenderar att du väljer till ett låneskydd när du lånar hos oss, eftersom att det ger en extra trygghet i vardagen. Långvarig sjukskrivning, arbetslöshet eller arbetsoförmögenhet kan drabba alla, och i sådana situationer är det bra att ha ett låneskydd som ser till att ditt lån blir betalt. Läs mer om låneskydd och försäkring av dina pengar här.

Vanliga frågor om privatlån

För att ansöka om lån hos Instabank fyller du enkelt i ansökningsformuläret som du hittar här. Alla ansökningsprocesser är digitala, du får svar omgående och därmed möjlighet till utbetalning samma dag.

För att fullfölja ansökan behöver du endast fylla i ansökningsformuläret. När du har skickat in din låneansökan kommer du inom kort motta ett svar från oss med ett eventuellt erbjudande. Om du väljer att godta erbjudandet, kan det ske att vi ber dig om att ladda upp din senaste lönespecifikation, detta gör du elektroniskt. Du behöver också signera erbjudandet med BankID för att lånet ska bli utbetalt.

Vi bedömer beloppet du kan låna samt räntan utifrån din ekonomiska situation och vilken återbetalningstid du väljer.

På Instabank är vi engagerade till att finna det bästa och billigaste lånet för just dig; Det vill säga den lägsta möjliga räntan. Oberoende av vilket typ av lån du har hos oss, kan vi försäkra dig om att Instabank erbjuder bland marknadens bästa villkor och räntor. I vår kundundersökning från augusti 2018 angav nästan 80 % av kunderna att de var nöjda med Instabank och ville rekommendera oss till andra.

Det går både snabbt och smidigt att ansöka om lån hos Instabank. Du ansöker genom att fylla i vårt ansökningsformulär här. Du får svar inom någon minut, timme eller max ett dygn.

När du har mottagit låneerbjudandet, laddat upp eventuella dokument och signerat med BankID, kommer lånet som regel utbetalas samma dag eller inom ett dygn.

På Instabank jobbar vi alltid för att göra det så enkelt som möjligt för dig att hantera din vardagsekonomi. Många önskar därför ett flexibelt lån där man själv kan reglera betalningsplanen med hänsyn till sina övriga utgifter. För andra kan det däremot vara till en fördel med en fast betalningsplan. Om du har ett flexibelt lån, men önskar en fast betalningsplan kan du ansöka om en ändring till ett privatlån. Månadsbeloppet kommer då att vara detsamma tills lånet är slutbetalt. Om du beslutar dig för att ändra typ av lån, hjälper vi dig givetvis med det praktiska.

Vänligen kontakta oss om du vill ha hjälp med detta.

Ja, vi har många kunder som upprättar lån för att samla existerande smålån och krediter. Med ett samlingslån kommer du i regel få bättre villkor med en lägre ränta, färre avgifter och en bättre översikt.

Läs mer om ett samlingslån här.

Smålån och kreditkort har vanligtvis väldigt höga räntor, medan större lån, för exempel bolån, har lägre räntor. Man kan utgå från att räntan blir lägre desto högre lånesumman är. Detta påverkas av risken som banken tar i förbindelse med de olika lånen. Det är billigare för banker att tillhandahålla större lån, än många mindre. När du samlar dina smålån till ett större lån kostar det mindre för banken att hantera lånet, vilket bidrar till en lägre ränta. Det varierar hos bankerna hur låg ränta de kan erbjuda, därför kan det vara smart att jämföra låneerbjudanden från flera olika banker för att hitta det billigaste och bästa lånet. På Instabank känner vi oss trygga med att vi kan erbjuda några av marknadens bästa villkor. Detta är också en av anledningarna till att låneansökan är utan förpliktelser, varpå du kan jämföra erbjudandet med andra banker om du önskar.

Om du har många smålån i olika banker, medför det mycket att förhålla sig till. Inte minst betalar du avgifter till samtliga banker som handlägger dina olika lån. Med ett samlingslån undviker du dessa onödiga kostnader och får allt samlat hos en bank. I tillägg får du endast en faktura, som ger dig en bättre översikt över din ekonomi och en enklare vardag.

Vi hjälper dig gärna om du har några funderingar i ansökan. Vänligen ring 010-884 83 38 eller kontakta oss her.

Samla lån

Med ett samlingslån kan du sammanföra dina lån och kreditkortsskulder till ett och samma lån.

Privatlån

Sök helt oförpliktande om beloppet du önskar – få erbjudande baserat på din ekonomi.

Frågor och svar

Vanliga frågor och svar från våra kunder.