Privatlån

Lån anpassat för dig och din vardag

Ansök om lån från 10 000 till 600 000 kr – du får svar omgående.

1 Välj lånebelopp
 kr
10 000 kr 600 000 kr
2 Välj återbetalningstid
3 Lägsta belopp per månad
61  kr/ månad Exempelränta: 9,89 %

Flexibilitet i din vardag

Med ett privatlån hos Instabank kan du ta kontroll över din ekonomi och få en större flexibilitet i vardagen.

Vill du samla dina lån och krediter, eller behöver du ett privatlån för att kunna genomföra ett projekt hemma? Instabank erbjuder lån utan säkerhet, anpassat för dig och dina behov.

Fördelar
 • Vi erbjuder olika typer av privatlån, så att du kan hitta det som passar bäst för dig och din situation.
 • Hela ansökningsprocessen sker på hemsidan
 • Återbetala i det tempo som passar dig bäst med vårat flexibla lån
 • Med vårat flexibla lån betalar du endast ränta på beloppet du utnyttjat
 • Vi erbjuder bland de bästa lånevillkoren på marknaden
 • Önskar du hjälp finns vi tillgängliga på telefon, e-post och chatt

  Allt du behöver veta om privatlån

  Nominell ränta från 5,59 % till 23,79 %
  Aviseringsavgift kr 25
  Uppläggningsavgift Lånebelopp kr 0 – 100 000: kr 0
  Lånebelopp kr 100 001 – 200 000: kr 0
  Lånebelopp kr 200 001 – 300 000: kr 0
  Lånebelopp kr 300 001 – 400 000: kr 0
  Lånebelopp kr 400 001 – 600 000: kr 0
  Vilka typer av privatlån erbjuder Instabank?

  Hos oss kan du ansöka om ett lån eller privatlån – flexibelt, båda utan säkerhet. Det innebär att vi inte pantsätter ett fordon, bostad eller annat av värde. Då säkerhet saknas utgör det en större risk och resulterar i regel till något högre ränta.

  Privatlån
  • Lånebelopp: 10 000 – 600 000 kr
  • Månadsbelopp: Fast belopp varje månad
  • Återbetalningstid: 3 – 15 år
  Privatlån – Flexibelt
  • Lånebelopp: 10 000 – 600 000 kr
  • Månadsbelopp: Flexibelt
  • Återbetalningstid: Flexibelt
  Kriterier för att ansöka om lån
  • Du har fyllt 23 år
  • Du har inga betalningsanmärkningar
  • Du har en årsinkomst på minst 150 000 kr
  • Din ålder + återbetalningstid överstiger inte 80 år
   • Privatlån: Ålder får inte överstiga 75 år
   • Privatlån – Flexibelt: Ålder får inte överstiga 65 år
  Räkneexempel

  Lån 100 000 kr, återbetalningstid 10 år, nominell rörlig ränta 9,89 %, effektiv ränta 11,01 %, kostnad 1 343 kr/mån (120 ggr). Att återbetala: 161 159 kr, inkl. alla avgifter.

  Låneskydd

  Vi rekommenderar att du väljer till låneskydd när du lånar hos oss – det ger en extra trygghet i vardagen. Långvarig sjukskrivning, arbetslöshet eller arbetsoförmögenhet kan drabba alla, i sådana situationer är det bra att ha ett låneskydd som ser till att ditt lån blir betalt. Läs mer om låneskydd här.

  Tre saker man bör tänka på innan man upprättar ett privatlån

   1)  Vilket typ av lån är bäst för mig och min situation?

   Vad ska du använda lånet till? Ska du finansiera ett projekt hemma, och inte har möjlighet att låna med säkerhet, kan ett flexibelt privatlån vara ett bra alternativt för dig. Om du önskar en bättre översikt över din ekonomi och förmånligare villkor, kan det vara smart att samla dina mindre lån.

   2)    Vilken ränta och återbetalningstid får jag?

   Vi bedömer räntan utifrån din ekonomiska situation och vilken återbetalningstid du väljer. När du ansöker om ett privatlån hos Instabank mottar du ett låneerbjudande som är skräddarsytt efter dig och dina behov. Den nominella räntan vi erbjuder är från 5,59 till 23,79 %.

   3)    Hur snabbt får jag svar på min låneansökan?

   Instabank är en digital bank, vilket gör det snabbt och enkelt att ansöka om lån hos oss. Jämfört med traditionella banker som ofta kan upplevas som motstridiga, tror vi att den bästa kundupplevelsen skapas genom en snabb och enkel behandling, med personlig uppföljning vid behov. Ansökningarna behandlas kontinuerligt och de flesta får svar omedelbart, med utbetalning inom ett dygn.

   Ansök idag och motta ditt erbjudande, det är ej bindande.

    Vanliga frågor om privatlån


    För att ansöka om lån hos Instabank fyller du enkelt i ansökningsformuläret som du hittar här. Alla ansökningsprocesser är digitala, du får svar omgående och därmed möjlighet till utbetalning samma dag.

    För att fullfölja ansökan behöver du endast fylla i ansökningsformuläret. När du har skickat in din låneansökan kommer du inom kort motta ett svar från oss med ett eventuellt erbjudande. Om du väljer att godta erbjudandet, kan det ske att vi ber dig om att ladda upp din senaste lönespecifikation, detta gör du elektroniskt. Du behöver också signera erbjudandet med BankID för att lånet ska bli utbetalt.

    Vi bedömer beloppet du kan låna samt räntan utifrån din ekonomiska situation och vilken återbetalningstid du väljer.

    På Instabank är vi engagerade till att finna det bästa och billigaste lånet för just dig; Det vill säga den lägsta möjliga räntan. Oberoende av vilket typ av lån du har hos oss, kan vi försäkra dig om att Instabank erbjuder bland marknadens bästa villkor och räntor. I vår kundundersökning från augusti 2018 angav nästan 80 % av kunderna att de var nöjda med Instabank och ville rekommendera oss till andra.

    Det går både snabbt och smidigt att ansöka om lån hos Instabank. Du ansöker genom att fylla i vårt ansökningsformulär här. Du får svar inom någon minut, timme eller max ett dygn.

    När du har mottagit låneerbjudandet, laddat upp eventuella dokument och signerat med BankID, kommer lånet som regel utbetalas samma dag eller inom ett dygn.

    På Instabank jobbar vi alltid för att göra det så enkelt som möjligt för dig att hantera din vardagsekonomi. Många önskar därför ett flexibelt lån där man själv kan reglera betalningsplanen med hänsyn till sina övriga utgifter. För andra kan det däremot vara till en fördel med en fast betalningsplan. Om du har ett flexibelt lån, men önskar en fast betalningsplan kan du ansöka om en ändring till ett privatlån. Månadsbeloppet kommer då att vara detsamma tills lånet är slutbetalt. Om du beslutar dig för att ändra typ av lån, hjälper vi dig givetvis med det praktiska.

    Vänligen kontakta oss om du vill ha hjälp med detta.

    Ja, vi har många kunder som upprättar lån för att samla existerande smålån och krediter. Med ett samlingslån kommer du i regel få bättre villkor med en lägre ränta, färre avgifter och en bättre översikt.

    Läs mer om ett samlingslån här.

    Smålån och kreditkort har vanligtvis väldigt höga räntor, medan större lån, för exempel bolån, har lägre räntor. Man kan utgå från att räntan blir lägre desto högre lånesumman är. Detta påverkas av risken som banken tar i förbindelse med de olika lånen. Det är billigare för banker att tillhandahålla större lån, än många mindre. När du samlar dina smålån till ett större lån kostar det mindre för banken att hantera lånet, vilket bidrar till en lägre ränta. Det varierar hos bankerna hur låg ränta de kan erbjuda, därför kan det vara smart att jämföra låneerbjudanden från flera olika banker för att hitta det billigaste och bästa lånet. På Instabank känner vi oss trygga med att vi kan erbjuda några av marknadens bästa villkor. Detta är också en av anledningarna till att låneansökan är utan förpliktelser, varpå du kan jämföra erbjudandet med andra banker om du önskar.

    Om du har många smålån i olika banker, medför det mycket att förhålla sig till. Inte minst betalar du avgifter till samtliga banker som handlägger dina olika lån. Med ett samlingslån undviker du dessa onödiga kostnader och får allt samlat hos en bank. I tillägg får du endast en faktura, som ger dig en bättre översikt över din ekonomi och en enklare vardag.

    Vi hjälper dig gärna om du har några funderingar innan du ansöker. Vänligen ring 010-884 83 38, skicka en e-post, eller använd chattrutan längst ned till höger.

     Samla lån

     Med ett samlingslån kan du sammanföra dina lån och kreditkortsskulder till ett och samma lån.

     Läs mer

     Privatlån

     Sök helt oförpliktande om beloppet du önskar – få erbjudande baserat på din ekonomi.

     Ansök här

     Frågor och svar

     Vanliga frågor och svar från våra kunder.

     Läs mer