Samla dina lån och krediter

För tillfället är det inte möjligt att ansöka om lån hos Instabank. Om du är lånekund hos oss kan du när som helst logga in på internetbanken där du hittar all information om ditt lån.

Samlingslån

För dig som önskar full kontroll över din ekonomi.

Med ett samlingslån kan du sammanföra dina lån och kreditkortsskulder till ett och samma lån. Detta vill ge dig en bättre överblick över din ekonomi.

Du vill som regel få en lägre ränta och bättre villkor när du upprättar ett nytt lån för att samla dina dyrare smålån. Samlingslån kan därmed bidra till en enklare och lönsammare vardag.

Så fungerar samlingslån

När du samlar dina lån och krediter tar vi över din skuld från respektive kreditgivare. Istället för flera fakturor med olika betalningsdatum behöver du endast förhålla dig till en och samma månadsfaktura.

Ett samlingslån innebär att vi sammanför flera lån och kreditkortsskulder i ett gemensamt lån. När du ansöker om ett lån hos Instabank uppger du hur stor del av lånebeloppet som ska gå till att samla dina nuvarande lån.

Allt du behöver veta

Nominell räntafrån 6,29 % till 21,39 %
Aviseringsavgiftkr 25
Uppläggningsavgiftfrån kr 599 till kr 1 999

Vilka typer av lån erbjuder Instabank?

Hos oss kan du ansöka om ett privatlån eller privatlån – flexibelt, båda utan säkerhet. Det innebär att vi inte pantsätter ett fordon, bostad eller annat av värde. Då säkerhet saknas utgör det en större risk och resulterar i regel till något högre ränta.

Privatlån

 • Lånebelopp: 10 000 – 600 000 kr
 • Månadsbelopp: Fast belopp varje månad
 • Återbetalningstid: 3 – 15 år

Privatlån – Flexibelt

 • Lånebelopp: 10 000 – 600 000 kr
 • Månadsbelopp: Flexibelt
 • Återbetalningstid: Flexibelt

Kriterier för att ansöka om samlingslån

 • Du måste ha fyllt 23 år.
 • Du har inga betalningsanmärkningar.
 • Du har en bruttoinkomst som överstiger 150 000 kr om året.
 • Du måste ha ett svenskt personnummer och vara folkbokförd i Sverige.

Räkneexempel

Lån 100 000 kr, återbetalningstid 10 år, nominell rörlig ränta 9,89 %, effektiv ränta 11,01 %, kostnad 1 343 kr/mån (120 ggr). Att återbetala: 161 159 kr, inkl. alla avgifter.

Låneskydd

Vi rekommenderar att du väljer till låneskydd när du lånar hos oss – det ger en extra trygghet i vardagen. Långvarig sjukskrivning, arbetslöshet eller arbetsoförmögenhet kan drabba alla, i sådana situationer är det bra att ha ett låneskydd som ser till att ditt lån blir betalt. Läs mer om låneskydd här.

Varför lönar det sig som regel att upprätta ett samlingslån?

Ett samlingslån innebär att sammanföra flera lån och kreditkortsskulder i ett gemensamt lån. För att samla dina skulder upprättar du ett nytt lån och slutbetalar de existerande lånen – detta gäller skulder för privatlån, kreditkort och andra smålån.

Det finns flera fördelar med att samla dina lån. Det blir betydligt enklare att hålla en god översikt över din ekonomi, eftersom du förhåller dig till endast ett lån, en faktura och ett förfallodatum. Du får också en översikt över lånets kostnad, vilket blir mer omständligt om du har flera lån med olika villkor och räntesatser. Sist men inte minst, du får i regel ett mer ekonomiskt lönsamt lån, då du endast behöver betala avgifter till en kreditgivare.

Är du nyfiken på vilken ränta vi kan erbjuda dig? Din ansökan är inte bindande, du kan givetvis avstå från ett eventuellt erbjudande. Det är inget krav att vara kund hos Instabank sedan tidigare. Ansök idag, så ger vi dig en sammanfattning över hur mycket du kan låna samt villkoren vi kan erbjuda dig.

Villkoren bedöms efter lånebelopp, återbetalningstid och en sammanfattning av din ekonomi.

Fördelar med att samla dina lån och krediter hos Instabank

 • Färre avgifter
 • Möjlighet till bättre villkor och lägre ränta
 • Bättre översikt över din ekonomi med endast ett lån och en månadsfaktura.

Exempel på hur du kan spara pengar

Är du fortsatt lite osäker på hur ett samlingslån kan leda till att du sparar pengar? Låt oss visa ett exempel.

En kund har två kreditkort samt ett privatlån, sammanlagt uppgår skulden till 150 000 kr (se tabell). När vi slår samman den effektiva räntan på varje lån (det vill säga den nominella räntan plus avgifter), ser vi att kunden per dagens datum har en samlad effektiv ränta på 28,23 %.

Med en återbetalningstid på 5 år blir den fasta månadskostnaden 4 691 kr.

Skuld
Summa
Effektiv ränta per år / över 5 år
Privatlån75 000 kr34,30 %
Kreditkort ett35 000 kr24,19 %
Kreditkort två40 000 kr26,10 %
Totalskuld150 000 kr28,23 %

Kunden ansöker om ett samlingslån hos Instabank och blir erbjuden 150 000 kr med ränta på 13,94 % och återbetalningstid på 5 år. Om kunden godtar erbjudandet från Instabank blir den månatliga summan reducerad till 3 485 kr.

Samlingslån
Summa
Effektiv ränta per år / över 5 år
Privatlån hos Instabank150 000 kr13,94 %

Genom att samla de mindre och dyrare lånen, kommer kunden spara 1 200 kr i månaden och mer än 14 000 kr på ett år. Under 5 år blir det så mycket som 72 338 kr sparat.

Med bara en bank och en månadsfaktura istället för tre olika, blir det enklare för kunden att få en översikt över sin ekonomi. Ansök och se hur mycket du kan spara genom att samla dina lån hos oss, ansökan är inte bindande.